Predsfestivalski program: Rebel objects (2020) + VIR DJ support Aleksandar Jevtic 181123/20h

Draga publiko,

Na poslednjem događaju u okviru predfestivalskog programa pogledaćemo film Rebel Objects, autorke Carolina Arias Ortiz sa Kostarike. Ovaj film je pobednički film sa trećeg festivala angažovanog etnografskog filma Vizantrop.

Pre projekcije predstavićemo program petog festivala Vizantrop koji se održava od 23-26.novembra u Centru za kulturu Vlada Divljan.

Film počinje u 20h, a nakon diskusije možete igrati sa nama raznovrsne društvene igre (Klask, Dixit, Kriziko, Ne ljuti se čoveče, Detective’s club, šah) i slušati Aleksandra Jevtića, koji će nam puštati “driving and lifting ambient organic Black bass”.

Sinopsis:

Karolina se vraća u Kosta Riku i pokušava da obnovi odnos sa njenim ocem. Posle nekoliko meseci, njenom ocu je postavljena dijagnoza sa rakom pankreasa. U tom trenutku, Karolina upoznaje Ifigeniju, arheologa, stručnjaka za kamene sfere pronađene južno od Kostarike; Ona odlučuje da prati Ifigenino putovanje kroz izbrisanu autohtonu istoriju njene zemlje. Kroz objekte i njihove priče, Karolina saznaje drugačiji način odnosa prema smrti.

Teaser: Teaser Objetos Rebeldes (Rebel Objects) on Vimeo

Biografija autora:

Karolina Arijas Ortiz je rođena u Kostariki, 1987.godine. Sa 12 godina, ona migrira sa svojom majkom i sestrom u Brisel, u Belgiju. Njena briga za razumevanje kulturnih razlika dovode je do proučavanja antropologije. 2010. godine putuje u Barselonu i dobija stipendiju za postdiplomske studije dokumentarnog filma nakon čega odlučuje da se vrati u latinsku Ameriku, te je živela 4 godine na Ekvadoru. Ona trenutno živi u Kostariki gde radi kao predavač antropologije i filma.

Vidimo se u Krovu!

driving and lifting ambient organic Black bass by Sale Jevtic