Nikonjdan u Krovu!

Nikonjdan @DCKrov /// Subota, 21. Oktobar od 22h

Ove subote, zbog velikog interesovanja, francexual frankafana prerasta u moćnu žurku!

Proslavljamo Nikonjdan u Krovu i apsolutno nema boljeg načina da to uradimo nego da slavljenik svoju duplopunoletnu energiju pretoči u hartgazmične tj. srcosvršne talase! A vi izvol’te pa se vozite.

Nikonj, jedan od osnivača beogradskoj publici već poznatog koncepta Slivnik, upustiće se u avanturu spajanja francuskih elektroničara sa zvucima koje baš i ne biste očekivali kao njihove najbolje drugare, da ne kažemo partnere.

Sa jedne strane, voz sačinjen od french house-a i nešto alternativnijih elektronskih žanrova (NuDisco, Indietronica, Synthwave), a sa druge zvučni zapisi sa sopstvenih etnomuzikoloških terenskih istraživanja u Istri, okolini Petrinje, Potkozarju, Beogradskom javnom prevozu, Pomoravlju i zapisi vlaških posmrtnih rituala.

U jednom momentu, kroz semplove tradicionalne ali i popularne muzike pojaviće se muzički duhovi Balkana koji će zajahati do tad već visoko podignute raznobojne talase francuskih elektronskih obala.

Čekaju vas i specijalni gosti koje već dobro znate: Boya, takođe osnivač Slivnika koji vas je talasima odamdesetih terao da cepate đonove i DJ DK, ponovo rođeni čovek sa novim imenom kojeg iz Krova pamtite po intenzivnim džangl vibracijama.

#frenchtouch #frenchhouse #slivnik #nudisco #indietronica #ethnowave #electro

Početak: 22h
Ulaz: Pa uđi