Medjunarodni dan Dunava: Noćni program

Medjunarodni dan Dunava 29. jun, obeležavamo u dunavskom amfiteatru beogradske leve obale! Svakodnevno se šetamo ili pijuckamo piće na ozidanoj obali ove reke a sada je krajnje vreme da upoznate i one divlje predele Dunava a nedaleko od centra grada. Baš preko puta jednog od betonskih šetališta - Ade Huje, nalazi se pravi mali Amazon zvani Reva. Trenutni vodostaj koji je u porastu nam diktira tačnu lokaciju ali uputstva za dolazak dovde važe za sve opcije. Uputstva se nalaze na kraju teksta!

Program:

20:00 Predavanje kolektiva “Decentrale” - “Uticaj tehnologije na prirodu”
21:00 Pretpremijera kratkih filmova Škole vizuelne antropologije iz Beograda
22:00 Noćni muzički program: Nikonj, RPC, Special guest: White Herron

Domaćini ovog dunavskog skupa su Bela Čaplja, Društveni centar Krov, Decentrala, kao i Extintion Rebellion XR - organizacija za borbu protiv izumiranja.

Kako doći do lokacije?

Autobusom: Brojevi 95,96,43 sići čim autobus pređe most I krenuti udesno kad se izađe iz autobusa, ka nasipu odnosno zelenom prostrantvu koje vidite. Nasipom lagana šetnja 15ak minuta do info table “Dunavski park” a zatim putem koji vodi nadole I stižete do lokacije (5 min hoda)

Brojevi 101,105,104,106 koji polaze sa Omladinskog stadiona, isto važi kao za gore pomenute linije.

Broj 108 takođe polazi sa Omladinskog stadiona, silazi se na prvoj stanici, po izlasku se okrećete na levu stranu I posle 30m hoda nailazite na stepenice koje vode u naselje, silazite niz stepenice I dugačkom ulicom dolazite do nasipa I info table “Dunavski park” pored koje se spuštate stazom do lokacije.

Biciklom: Pri silasku sa Pančevačkog mosta iz centra grada krenite nasipom, do table “Dunavski park”, stazom dole do lokacije.
Koima: Pređe se Pančevački most ide se pravo ka Pančevu. Na prvom semaforu desno, zatim levo na raskrsnici, onda put sam skreće desno I posle 800m vožnje stižete do nasipa. Molimo Vas da kola parkirate levo od rampe, jer je dalje zabraweno kretanje vozilima (uglavnom ima mesta I nije problem).

Na nasipu ćete videti infotablu “Dunavski park”, od table dole stazom do lokacije. Takođe možete uključiti navigaciju prema poslatoj lokaciji.

Na mapi su date koordinate za info tablu “Dunavski park” kako je to zgodan orjentir za bilo koji vid prevoza. Laganom šetnjom od 5 minuta od table ka Dunavu, stiše se do mesta projekcije. Ne brinite ne možete da se izgubite ni da promašite!
Vidimo se na Revi!