Antropološki radar AR#2 [+ radio prenos]: Budizam u Srbiji

Улазимо у нову сезону - циклус предавања “Антрополошког радара”, који ће од сада бити емитован уживо и на интернет радију Кровa, који је званично отворен 2. марта за време четвртог Кровђенданског фестивала.

https://radiotalas.dckrov.rs/

У среду 20. марта у биоскопу “Каменко Катић” Друштвеног центра Кров угостићемо јапанолога и религиолога Дејана Петковића.

За своју мастер тезу, Дејан се бавио будистичким заједницама у Србији. Истраживање је урађено применом класичне етнографије у две заједнице, једна је јужне (тхеравада) традиције будизма, а друга је северне (вађрајана или тибетска).
Кроз предавање ће нам причати о будизму, историји будизма у нашој земљи и његова сазнања о томе на који начин се ова далека духовност адаптирала на нашим просторима.

Биографија: Дејан Петковић је јапанолог, религиолог, а сада и докторанд антропологије на Филозофском факултету у Београду и истраживач приправник на Етнографском институту САНУ. У својој докторској дисертацији, бавиће се улогом и односом источних (холистичких) пракси у конверзији у источне спиритуалности.

-*-
НАПОМЕНА: Друштвени центар „Кров” прелази на нови модел самоуправног простора који се ослања на хоризонталне и колективне одлуке. Новим моделом ослобађамо се шанка и размене новца, јер КРОВ подупире вредности аутономије и подстиче солидарност у заједници.

Пренесите своје пиће и уживајте у програму.

Овим новим моделом подстичемо на активно суделовање и одлучивање заједнице у раду нашег центра. Сваком донацијом подржавате и унапређујете одржавање заједничког простора.
Видимо се на догађају!