AKC Gnezdo - sound and music archives

Uživo svirka iz Gnezda koja je emitovana na radio Krov 08. juna 2024.


‘‘Sky Hook’’ je autorski alternativni rok bend nastao u Nišu, marta 2023. godine.
Postavu grupe čine David Živić (vokal i gitara), Aleksa Marković (gitara), Ognjen Živić (bas), Anastasija Vučković (vokal) i Nebojša Savić (bubanj).

spot za treci singl ‘‘Surf’’ koji mozete cuti na sledecem linku

Linkovi:

Internaut svira mešavinu hard core-a, rock and rolla, alternativne muzike i mnogih drugih zanrova i podzanrova tvrdje strane rokenrola.

Prvi nastup benda Internaut na osmom bunt rok festivalu izazvalo je vidne reakcije publike i žirija. Kao predgrupa bendu Seljačka Buna, bend je skupio brojne pozitivne kritike i imao punu posecenost od samog pocetka nastupa.

Internaut čine
Matea Cekić - bubnjevi/bek vokali
Dušan Nikolić - gitara/vokal/usna harmonika
Vidimo se

https://linktr.ee/internautband…

300 RSD koje dajete na ulazu idu bendovima za troškove goriva, klope i td

Goofy Cow, bend čija se muzika opisuje kao crossover različitih žanrova. Ovaj duo iz Olomouca u Češkoj na sceni je od 2015. Kombinuju elemente rocka, pop punka, elektronike i rapa. Pevaju na engleskom, a na njih su uticali bendovi poput Papa Roach, Nothing More, Linkin Park, Sum 41, NF, Hopsin i slični.
Objavili su tri EP-a i pet singlova, nastupali su na više od stotinu koncerata i festivala širom Češke, Slovačke i Evrope. Goofy Cow su Kuba Pavlík kao vokal i gitarista, i Venca Čikl na bubnjevima.
Muzička kritika u rodnoj im Češkoj, za njihovu muziku i poslednji singl “ADHD (is no crime to me)”, ima samo reči hvale. Tako za Goofy Cow kažu da imaju zbilja “impresivnu muzičku auru, punu energije koja solidno prikazuje ekscentričnost rocka”. Njihova pesma “ubrzava srce svojom pulsirajućom ritam sekcijom, gitarski delovi dostižu zvezde, a ton im je vrhunski!”

Linkovi:
www.facebook.com/GoofyCowBand/
www.instagram.com/goofycowcz/
https://open.spotify.com/artist/1gJeXJlVfqFmBTjHEvaOnf
www.youtube.com/channel/UCSWgy2JT7EcP5HB_mjA5svg

Short reports i Ludwig Ludwig @Gnezdo 270424

Short Reports su ART Punk duo iz Novog Sada.

Bend je do sada imao 70 koncerata, a od značajnijih nastupa izdvajaju se nastup na Exitu 2023., NEXT festivalu u Luksemburgu, gde je duo predstavljao Novi Sad kao Evropsku Prestonicu Kulture, Nišville Jazz Festival 2023., B.A.R.F. Festival u Beogradu, PIN Muzička Konferencija u Skoplju 2022. Kaleidoskop Kulture Novi Sad 2022. i 2023., Gitarijada u Požarevcu…Takođe zajednički nastupi sa Artan Lili u Banjaluci, Funk Shui, Niš Banovina i nekoliko mini turneja po Balkanu (Hrvatska, Makedonija, BiH)… SR su svirali u mnogo gradova u našoj zemilji po lokalima, Short Reports su sami ili sa drugarskim bendovima nastupali u toku poslednje četiri godine od kada je bend formiran.

Muzički, bend sebi daje epitet ART Punk, a u pitanju je fuzija mnogih žanrova i tendencija ka minimalizmu, energičnim nastupima kao i direktnim i introspektivnim tekstovima. U Kruševcu su prvi put!

Short Reports su:

Nemanja Velimirović - Gitara i glas
Aleksandar Milovanović - Bubanj

Aktuelan video spot za pesmu “Vožnja”:

Ludwig Ludwig je dvočlani post punk industrial sastav osnovan jula 2016. u Kruševcu, oformljen od strane frontmena grupa Katabazija i Scarps.

Postavu čine:
Ljubiša Jovanović – vokal i Saša Ognjanović – gitara, programming. Autor tekstova je Ljubiša Jovanović, a autor muzike Saša Ognjanović. Prvi album pod nazivom “Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine“, koji je objavila beogradska kuća Take It Or Leave It 2018, snimili su u studiju “Bird” u Kruševcu (2016 – 2018), a posao snimatelja i producenta obavio je Zoran Vasić. Bend je prestao sa radom krajem 2019. a ponovo je oformljen u oktobru 2022.
Bend Ludwig Ludwig će nastupiti uživo 08.06.2024. u beogradskom klubu Under sa niškim bendom Figurative Theatre, a 05.07.2024. će otvoriti Slaughter Art Horror Festival u Doljevcu.

Linkovi za video:

Lutke na koncu 080324

LUTKE NA KONCU su , trio iskusnih beogradskih muzičara sa misijom da pesme kultnih KUD Idijota i dalje održe u životu. Interpretiraju punk himne koje su zauvek obeležile našu muzičku scenu.
Lutke na koncu nastale su iz poštovanja, nostalgije i najvećeg divljenja prema kultnom pulskom bendu koji je uticao na razvoj naše punk scene i (sup)kulture.
Iza sebe beleže više od stotinu uspešnih nastupa po čitavom regionu, od Zagreba, Pule, Rijeke, Splita, preko Novog Sada, Beograda, Niša, Nikšića, Sarajeva…

Lutke na koncu su:
Vladan Vasiljević - Gitara i vokal
Vuk Pavlović - Bas i prateći vokal
Dejan Milojević - Bubanj i prateći vokal

ŠOK tretman: Letum & Saiga & Enum & Antitela
U subotu, 06. jula, na terasi Gnezda se sprema mini festival panka, metala, raspada i distorziranih gitara. Imamo 4 benda, goste iz Požarevca i Niša, koje ćemo da inspirišemo električnom atmosferom i da snimimo neke od njihovih prvih live snimaka.

Momci su uvežbani i motivisani, isto tako su i sveži, pa neće biti linkova ka njihovim materijalima i profilima. Imajući sve ovo u vidu, doći ćemo da ih podržimo i upoznamo.

Saiga // Požarevac
Antitela // Požarevac
Letum // Niš
Enum // Kruševac